Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Broek in Waterland vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Broek in Waterland? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website bieden wij praktische informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Broek in Waterland!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-broek-in-waterland-1151

Vloerverwarming laten leggen in Broek in Waterland

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zodoende ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, linoleum, vinyl, tapijt, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Broek in Waterland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Broek in Waterland

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Broek in Waterland.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, e-Heat, Warmup, WTH0Broek in Waterland

  De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Broek in Waterland

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Broek in Waterland.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Broek in Waterland kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door verschillende aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Broek in Waterland (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€765 – €810
25 m2€850 – €1275€975 – €1450
45 m2€2325 – €2775€2625 – €3350
70 m2€3700 – €4375€4025 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5650€5550 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Broek in Waterland? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Monnickendam, Zuiderwoude en Edam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Waterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Broek in Waterland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Broek in Waterland, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1150, 1151.

Plaats een reactie