Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mander vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Mander? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina bieden wij bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Mander!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-mander-7663

Vloerverwarming laten leggen in Mander

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, parket, tapijt, vinyl, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Mander eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Mander

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok check je informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Mander.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, Therminon, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Mander

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mander

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mander.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een voordelige manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mander liggen rond de €1225,00 tot €2125,00. De uiteindelijke kosten hangen af van meerdere onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mander (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€755 – €795
20 – 25 m2€800 – €1325€1125 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2825€2575 – €3275
65 – 70 m2€3700 – €4425€4100 – €4775
80 m2 +€5250 – €5800€5675 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mander? In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vasse, Manderveen en Hoge Hexel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Tubbergen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor groene installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Mander?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mander, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7663.

Plaats een reactie