Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mariaparochie vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Mariaparochie? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je veel info over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mariaparochie!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-mariaparochie-7614

Vloerverwarming laten leggen in Mariaparochie

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, gang, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, tegels, linoleum, tapijt, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Mariaparochie eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail delen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Mariaparochie

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je meer info over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Mariaparochie.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Mariaparochie

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Mariaparochie

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mariaparochie.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mariaparochie liggen rond de €1125,00 tot €2425,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mariaparochie (update zaterdag, 20 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€775 – €795
25 m2€875 – €1275€950 – €1500
40 m2€2300 – €2875€2550 – €3375
60 – 65 m2€3700 – €4350€4125 – €4800
80 m2 +€5175 – €5725€5550 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna lees je een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mariaparochie? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Saasveld, Harbrinkhoek en Rossum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Tubbergen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Mariaparochie?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mariaparochie, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7614.

Plaats een reactie