Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geesteren vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Geesteren? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Geesteren!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-geesteren-7678

Vloerverwarming laten leggen in Geesteren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Op die manier weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, gang, woonkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, parket, vinyl, tegels, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Geesteren op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming experts omgeving Geesteren

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Geesteren.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Bosch, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, WTH, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Geesteren

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Geesteren

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Geesteren.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Geesteren liggen rond de €1075,00 – €1925,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geesteren (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€755 – €795
20 – 25 m2€850 – €1275€1050 – €1650
40 – 50 m2€2275 – €2875€2600 – €3350
65 m2€3750 – €4425€4025 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5700€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder verstrekken we kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geesteren? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Bruinehaar, Langeveen en Vriezenveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Tubbergen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Geesteren?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.375 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geesteren, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7678.

Plaats een reactie