Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spanbroek vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Spanbroek? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bieden wij alles over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spanbroek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-spanbroek-1715

Vloerverwarming laten leggen in Spanbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, vinyl, tegels, linoleum, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Spanbroek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Opmeer en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Spanbroek

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok check je bruikbare informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Spanbroek.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Technea, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Spanbroek

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Spanbroek

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Spanbroek.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spanbroek schommelen tussen de €1100,00 tot €1900,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spanbroek (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€755 – €790
20 m2€800 – €1250€1025 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2875€2675 – €3250
65 m2€3850 – €4425€4075 – €4750
80 m2 +€5225 – €5700€5725 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Let op: enkele vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna bekijk je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spanbroek? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Hensbroek, Hoogwoud en Heerhugowaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Opmeer kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.opmeer.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Spanbroek?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.300 voor 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spanbroek, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1715.

Plaats een reactie