Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Fleringen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Fleringen? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts vertellen we je alles over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Fleringen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-fleringen-7666

Vloerverwarming laten leggen in Fleringen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur, gang, badkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Soms kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, parket, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Fleringen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Fleringen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Fleringen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Fleringen

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Fleringen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Fleringen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Fleringen kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2025,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Fleringen (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€750 – €805
20 – 25 m2€875 – €1275€1000 – €1450
45 – 50 m2€2200 – €2800€2600 – €3225
65 – 70 m2€3825 – €4425€4000 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5800€5750 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema bekijk je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Fleringen? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Manderveen, Reutum en Mander.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Tubbergen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Fleringen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het type model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Fleringen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7666.

Plaats een reactie