Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hezingen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Hezingen? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hezingen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hezingen-7662

Vloerverwarming laten leggen in Hezingen

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zo ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, toilet, gang, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, parket, tapijt, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hezingen zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming vakmannen nabij Hezingen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna check je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hezingen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, Therminon, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Hezingen

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hezingen

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hezingen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hezingen schommelen tussen de €1150,00 – €2025,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hezingen (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€760 – €800
25 m2€950 – €1300€1050 – €1575
40 – 50 m2€2275 – €2850€2650 – €3375
60 m2€3700 – €4400€4000 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5800€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: sommige soorten werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder bieden we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hezingen? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Hoge Hexel, Mander en Notter.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tubbergen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hezingen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.250 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hezingen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7662.

Plaats een reactie