Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harbrinkhoek vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Harbrinkhoek? Het is een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Harbrinkhoek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-harbrinkhoek-7615

Vloerverwarming laten leggen in Harbrinkhoek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, toilet, gang, badkamer, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, linoleum, PVC, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Harbrinkhoek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Per mail krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Harbrinkhoek

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bieden we informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Harbrinkhoek.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Intergas, ATAG, Vaillant.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Therminon, Danfoss, Warmup0Harbrinkhoek

  Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Harbrinkhoek

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Harbrinkhoek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Harbrinkhoek liggen rond de €925,00 – €1850,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende blok vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harbrinkhoek (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€775 – €790
25 m2€875 – €1350€1025 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2825€2600 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4500€4175 – €4700
85 m2 +€5125 – €5700€5550 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harbrinkhoek? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Aadorp, Zenderen en Saasveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Tubbergen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Harbrinkhoek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harbrinkhoek, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7615.

Plaats een reactie