Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Albergen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Albergen? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Albergen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-albergen-7665

Vloerverwarming laten leggen in Albergen

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, tapijt, PVC, linoleum, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Albergen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Albergen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vind je meer details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Albergen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Albergen

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Albergen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Albergen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een goedkope manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Albergen schommelen tussen de €1100,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Albergen (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€750 – €785
25 m2€950 – €1250€1025 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2750€2700 – €3250
60 m2€3775 – €4475€4050 – €4750
90 m2 +€5125 – €5675€5575 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Albergen? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Mander, Fleringen en Hezingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Tubbergen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Albergen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het type product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Albergen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7665.

Plaats een reactie