Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vasse vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Vasse? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vind je veel info over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Vasse!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-vasse-7661

Vloerverwarming laten leggen in Vasse

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, keuken, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende installaties zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Soms zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, linoleum, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vasse alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Per mail delen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Vasse

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok tref je aanvullende info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vasse.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Technea, Danfoss, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Vasse

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Vasse

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vasse.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een slimme manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vasse liggen op gemiddeld €1025,00 – €2425,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vasse (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€765 – €780
20 m2€875 – €1200€1075 – €1500
50 m2€2200 – €2900€2700 – €3400
60 – 70 m2€3800 – €4500€4125 – €4750
80 m2 +€5200 – €5800€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vasse? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Notter, Hezingen en Nutter.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Tubbergen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Vasse?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vasse, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7661.

Plaats een reactie