Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langeveen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Langeveen? Het is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bekijk je handige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langeveen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-langeveen-7679

Vloerverwarming laten leggen in Langeveen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. Soms is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, PVC, tapijt, tegels, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Langeveen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Langeveen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vind je informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Langeveen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, Warmup, e-Heat, Magnum0Langeveen

  De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Langeveen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Langeveen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Langeveen liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allerlei aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langeveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€765 – €805
20 m2€925 – €1300€950 – €1575
50 m2€2275 – €2850€2525 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4375€4200 – €4700
85 m2 +€5225 – €5700€5650 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna tref je kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langeveen? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vroomshoop en Bruinehaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tubbergen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Langeveen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langeveen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7679.

Plaats een reactie