Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Manderveen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Manderveen? Het is een zuinige manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Manderveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-manderveen-7664

Vloerverwarming laten leggen in Manderveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur, badkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, laminaat, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Manderveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Manderveen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Manderveen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Intergas, Bosch, ATAG.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Technea, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Manderveen

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Manderveen

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Manderveen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Manderveen schommelen tussen de €925,00 tot €2125,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Manderveen (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€770 – €810
25 m2€850 – €1250€1150 – €1550
40 m2€2225 – €2800€2525 – €3200
60 m2€3725 – €4425€4050 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5725€5650 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Let op: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna verstrekken we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Manderveen? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Hezingen, Albergen en Vasse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Tubbergen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Manderveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 m2 tot zeker €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Manderveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7664.

Plaats een reactie