Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reutum vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Reutum? Dit is een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Reutum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-reutum-7667

Vloerverwarming laten leggen in Reutum

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met een professional is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, toilet, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, vinyl, parket, PVC, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Reutum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming specialisten regio Reutum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. Hieronder delen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Reutum.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Reutum

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Reutum

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Reutum.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een duurzame manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Reutum variëren tussen de €1175,00 tot €1825,00. De precieze kosten hangen af van meerdere facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die de prijzen bepalen: het soort systeem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reutum (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€750 – €795
20 m2€850 – €1300€1000 – €1500
50 m2€2300 – €2900€2550 – €3200
65 – 70 m2€3700 – €4350€4125 – €4825
90 m2 +€5175 – €5750€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave delen we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reutum? In het schema hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Albergen, Vriezenveen en Manderveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Tubbergen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Reutum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reutum, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7667.

Plaats een reactie