Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasbree vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Maasbree? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maasbree!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-maasbree-5993

Vloerverwarming laten leggen in Maasbree

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, gang, woonkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tapijt, vinyl, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Maasbree op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Maasbree

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna check je meer informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Maasbree.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Maasbree

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Maasbree

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maasbree.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasbree kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €1950,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasbree (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€750 – €780
20 m2€850 – €1350€1000 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2825€2600 – €3275
60 – 70 m2€3775 – €4375€4200 – €4750
90 m2 +€5125 – €5650€5600 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Notitie: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna delen we een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasbree? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Helden, Kessel en Egchel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Peel en Maas is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Maasbree?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasbree, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5928, 5993.

Plaats een reactie