Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Egchel vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Egchel? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts ontdek je nuttige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Egchel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-egchel-5987

Vloerverwarming laten leggen in Egchel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, keuken, slaapkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, vinyl, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Egchel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Egchel

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok tref je handige informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Egchel.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Egchel

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Egchel

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Egchel.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Egchel liggen rond de €925,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende blok verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Egchel (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€765 – €795
25 m2€950 – €1300€975 – €1650
40 – 45 m2€2325 – €2825€2575 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4425€4000 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5650€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening, thermostaat en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Notitie: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder vind je in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Egchel? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Grashoek, Helden en Koningslust.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Peel en Maas kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Egchel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Egchel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5987.

Plaats een reactie