Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koningslust vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Koningslust? Het is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal verstrekken we praktische informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koningslust!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-koningslust-5984

Vloerverwarming laten leggen in Koningslust

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Daardoor ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan badkamer, toilet, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare producten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, parket, laminaat, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Koningslust op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Koningslust

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder bekijk je details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Koningslust.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Koningslust

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Koningslust

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Koningslust.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een goedkope manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koningslust schommelen tussen de €1150,00 tot €2400,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koningslust (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€775 – €780
20 m2€925 – €1275€950 – €1450
40 – 50 m2€2200 – €2800€2600 – €3350
70 m2€3750 – €4350€4100 – €4875
80 m2 +€5225 – €5650€5725 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder check je samengevat aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koningslust? Hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Evertsoord, Grashoek en Kronenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Peel en Maas krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Koningslust?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.900 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koningslust, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5984.

Plaats een reactie