Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baarlo vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Baarlo? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website ontdek je praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Baarlo!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-baarlo-5990

Vloerverwarming laten leggen in Baarlo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, PVC, parket, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Baarlo vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Baarlo

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Baarlo.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Baarlo

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Baarlo

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Baarlo.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Baarlo komen uit tussen de €1100,00 tot €1825,00. De exacte kosten hangen af van verschillende zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baarlo (update vrijdag, 12 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€765 – €810
25 m2€900 – €1350€1125 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2800€2625 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4450€4075 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5775€5750 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema tref je in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baarlo? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Egchel, Maasbree en Beringe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Peel en Maas kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Baarlo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.300 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baarlo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5591, 5990, 5991.

Plaats een reactie