Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Helden vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Helden? Dit is een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we uitgebreide informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Helden!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-helden-5988

Vloerverwarming laten leggen in Helden

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zo heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, parket, laminaat, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Helden zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Per mail sturen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Helden

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bieden we details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Met name bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Helden.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Helden

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Helden

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Helden.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Helden komen uit tussen de €1100,00 – €2000,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Helden (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€760 – €780
25 m2€825 – €1200€1100 – €1650
40 m2€2300 – €2850€2500 – €3325
60 – 65 m2€3700 – €4375€4200 – €4725
90 m2 +€5150 – €5700€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna vind je samengevat praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Helden? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Beringe, Baarlo en Grashoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Peel en Maas ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Helden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Helden, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5981, 5988.

Plaats een reactie