Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kessel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Kessel? Vloerverwarming is een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kessel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kessel-5995

Vloerverwarming laten leggen in Kessel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals parket, vinyl, tapijt, laminaat, tegels, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kessel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Per mail krijg jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Kessel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna tref je meer info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. We zien het met name bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kessel.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Kessel

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Kessel

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kessel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een duurzame manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kessel liggen tussen de €1150,00 tot €2250,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kessel (update maandag, 22 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€750 – €805
20 m2€800 – €1325€1100 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2825€2500 – €3375
70 m2€3850 – €4450€4125 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5675€5600 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele soorten hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema lees je een toelichting / praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kessel? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Baarlo, Ell en Helden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Peel en Maas heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kessel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 15 m2 tot zeker €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kessel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5995.

Plaats een reactie