Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grashoek vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Grashoek? Het gaat om een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we bruikbare informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Grashoek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-grashoek-5985

Vloerverwarming laten leggen in Grashoek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Op die manier heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, parket, tapijt, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Grashoek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Grashoek

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bekijk je details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Grashoek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, Warmup, e-Heat, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Grashoek

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Grashoek

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Grashoek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Grashoek variëren tussen de €1050,00 tot €2100,00. De exacte kosten komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grashoek (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€765 – €785
25 m2€800 – €1250€1000 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2750€2575 – €3325
60 – 65 m2€3825 – €4375€4050 – €4750
85 – 90 m2€5250 – €5650€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Tip: diverse types zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave vind je samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grashoek? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Panningen, Beringe en Evertsoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Peel en Maas ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Grashoek?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor 15 m2 tot zo’n €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grashoek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5985.

Plaats een reactie