Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meijel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Meijel? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina check je praktische informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Meijel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-meijel-5768

Vloerverwarming laten leggen in Meijel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de toilet, berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, tapijt, vinyl, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Meijel zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten regio Meijel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets check je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Meijel.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Meijel

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Meijel

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Meijel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Meijel liggen tussen de €975,00 – €1925,00. De exacte kosten hangen af van meerdere aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meijel (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€770 – €805
25 m2€925 – €1350€950 – €1600
40 – 45 m2€2200 – €2775€2550 – €3375
70 m2€3850 – €4500€4100 – €4825
80 – 85 m2€5175 – €5775€5575 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meijel? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in De Rips, Oirlo en Milheeze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Peel en Maas krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Meijel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.250 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meijel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5768.

Plaats een reactie