Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beringe vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Beringe? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Beringe!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-beringe-5986

Vloerverwarming laten leggen in Beringe

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, PVC, linoleum, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Beringe zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Beringe

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder tref je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Beringe.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, WTH, e-Heat, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Beringe

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Beringe

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Beringe.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beringe liggen op gemiddeld €1150,00 – €2325,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door velerlei aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beringe (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €800
20 m2€825 – €1275€1100 – €1525
40 – 50 m2€2275 – €2900€2675 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4400€4000 – €4725
80 m2 +€5200 – €5775€5700 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave lees je overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beringe? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Koningslust, Egchel en Panningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Peel en Maas is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Beringe?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beringe, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5986.

Plaats een reactie