Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Panningen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Panningen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Panningen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-panningen-5981

Vloerverwarming laten leggen in Panningen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, gang, slaapkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In sommige gevallen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, tegels, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Panningen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Peel en Maas en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Panningen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema lees je handige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Panningen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Warmup, WTH, Therminon, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Panningen

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Panningen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Panningen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Panningen schommelen tussen de €1075,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Panningen (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€765 – €785
20 – 25 m2€900 – €1350€1125 – €1650
45 m2€2325 – €2775€2525 – €3250
70 m2€3800 – €4425€4075 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5675€5675 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Panningen? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Kronenberg, Koningslust en Sevenum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Peel en Maas is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.peelenmaas.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Panningen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type product, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Panningen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5980, 5981, 5988, 5991.

Plaats een reactie