Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lippenhuizen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Lippenhuizen? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site vind je veel info over de huidige vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lippenhuizen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lippenhuizen-8408

Vloerverwarming laten leggen in Lippenhuizen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, tapijt, laminaat, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Lippenhuizen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Opsterland en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Lippenhuizen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lippenhuizen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lippenhuizen

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lippenhuizen

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Lippenhuizen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lippenhuizen schommelen tussen de €1100,00 tot €2000,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lippenhuizen (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€765 – €800
20 – 25 m2€875 – €1350€1150 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2900€2525 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4375€4150 – €4875
80 – 85 m2€5125 – €5675€5725 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeid (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder delen we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lippenhuizen? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Tijnje, Hemrik en Luxwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Opsterland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Lippenhuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gekozen model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lippenhuizen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8408.

Plaats een reactie