Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terwispel vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Terwispel? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts ontdek je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Terwispel!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-terwispel-8407

Vloerverwarming laten leggen in Terwispel

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, keuken, toilet, berging / schuur, badkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, PVC, laminaat, vinyl, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Terwispel zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Opsterland en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Terwispel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Terwispel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Terwispel

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Terwispel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Terwispel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een slimme wijze verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Terwispel variëren tussen de €925,00 – €2375,00. De exacte kosten hangen af van velerlei factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terwispel (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€755 – €810
20 m2€850 – €1200€1100 – €1475
40 m2€2325 – €2900€2575 – €3275
60 – 65 m2€3700 – €4425€4150 – €4825
80 – 90 m2€5125 – €5650€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave delen we kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terwispel? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Luxwoude, Lippenhuizen en Langezwaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Opsterland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Terwispel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terwispel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8407.

Plaats een reactie