Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tijnje vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Tijnje? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site delen we praktische informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Tijnje!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-tijnje-8406

Vloerverwarming laten leggen in Tijnje

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door die keuze weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, woonkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tapijt, tegels, linoleum, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Tijnje eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Opsterland en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Tijnje

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming lees je meer over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Tijnje.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Warmup, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Tijnje

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tijnje

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Tijnje.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Tijnje schommelen tussen de €1050,00 – €2100,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tijnje (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€775 – €795
20 m2€825 – €1225€975 – €1575
45 m2€2250 – €2900€2700 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4425€4000 – €4825
80 – 90 m2€5150 – €5725€5550 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tijnje? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Langezwaag, Terwispel en Jonkerslân.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Opsterland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Tijnje?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tijnje, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8406.

Plaats een reactie