Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Luxwoude vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Luxwoude? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal delen we handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Luxwoude!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-luxwoude-8405

Vloerverwarming laten leggen in Luxwoude

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, tegels, laminaat, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Luxwoude eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post sturen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Opsterland en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Luxwoude

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bekijk je meer details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Luxwoude.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Luxwoude

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Luxwoude

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Luxwoude.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Luxwoude liggen op gemiddeld €1100,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Luxwoude (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€760 – €805
25 m2€850 – €1300€950 – €1500
45 m2€2300 – €2825€2600 – €3250
70 m2€3825 – €4375€4100 – €4850
85 m2 +€5200 – €5800€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Tip: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Luxwoude? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Jonkerslân, Tijnje en Gorredijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Opsterland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Luxwoude?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.150 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het soort systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Luxwoude, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8405.

Plaats een reactie