Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hemrik vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Hemrik? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vertellen we je nuttige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hemrik!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-hemrik-8409

Vloerverwarming laten leggen in Hemrik

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, toilet, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, parket, vinyl, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hemrik zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Opsterland en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming specialisten regio Hemrik

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. Hieronder delen we meer info over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hemrik.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, ATAG, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Technea, Warmup, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hemrik

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Hemrik

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hemrik.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een voordelige manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hemrik liggen rond de €1125,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hemrik (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€775 – €790
20 m2€800 – €1275€1025 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2875€2500 – €3350
70 m2€3800 – €4425€4075 – €4750
80 – 85 m2€5150 – €5700€5625 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hemrik? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Terwispel, Jubbega en Tijnje.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Opsterland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hemrik?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hemrik, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8409.

Plaats een reactie