Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Jonkerslân vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Jonkerslân? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten ontdek je bruikbare informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Jonkerslân!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-jonkerslan-8403

Vloerverwarming laten leggen in Jonkerslân

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, tegels, vinyl, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Jonkerslân eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Opsterland en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Jonkerslân

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is onderhevig aan diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je meer info over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Jonkerslân.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss, Technea, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Jonkerslân

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Jonkerslân

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Jonkerslân.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Jonkerslân schommelen tussen de €1200,00 tot €2175,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Jonkerslân (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€925 – €1225€975 – €1625
45 – 50 m2€2200 – €2900€2500 – €3250
65 m2€3825 – €4425€4075 – €4700
85 m2 +€5125 – €5675€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: bepaalde constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bieden we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Jonkerslân? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Blesdijke, Langezwaag en De Blesse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Opsterland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Jonkerslân?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Jonkerslân, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8403.

Plaats een reactie