Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langezwaag vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Langezwaag? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina check je praktische informatie over de huidige typen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langezwaag!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-langezwaag-8404

Vloerverwarming laten leggen in Langezwaag

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zo mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, parket, linoleum, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Langezwaag eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Opsterland en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Langezwaag

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vind je meer details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Langezwaag.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Langezwaag

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Langezwaag

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Langezwaag.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een duurzame wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Langezwaag schommelen tussen de €975,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langezwaag (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€770 – €790
20 – 25 m2€825 – €1200€950 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2825€2525 – €3250
60 m2€3750 – €4500€4150 – €4900
85 m2 +€5150 – €5650€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand check je in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langezwaag? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Gorredijk, Luxwoude en Blesdijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Opsterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Langezwaag?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 15 m2 tot zeker €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langezwaag, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8404.

Plaats een reactie