Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eeserveen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Eeserveen? Het gaat om een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bieden wij veel info over de huidige vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Eeserveen!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-eeserveen-7859

Vloerverwarming laten leggen in Eeserveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan gang, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, PVC, tegels, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Eeserveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs nabij Eeserveen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Eeserveen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Eeserveen

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Eeserveen

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Eeserveen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eeserveen komen uit tussen de €975,00 – €2175,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eeserveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€750 – €795
20 – 25 m2€825 – €1200€950 – €1500
45 m2€2275 – €2775€2625 – €3375
60 – 70 m2€3700 – €4475€4050 – €4775
80 – 85 m2€5100 – €5750€5700 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Notitie: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eeserveen? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Meppen, Oosterhesselen en Aalden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Borger-Odoorn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Eeserveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gewenste model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eeserveen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7858, 7859.

Plaats een reactie