Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bentveld vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Bentveld? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal check je veel info over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Bentveld!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-bentveld-2116

Vloerverwarming laten leggen in Bentveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Daardoor heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, gang, toilet, badkamer, slaapkamer, keuken. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Soms is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Bentveld zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via mail of per post delen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zandvoort en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts nabij Bentveld

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bentveld.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Bentveld

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Bentveld

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bentveld.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bentveld liggen tussen de €1250,00 – €2275,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bentveld (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€750 – €805
20 m2€925 – €1225€1150 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2875€2700 – €3275
65 – 70 m2€3825 – €4475€4000 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5800€5625 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave tref je in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bentveld? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Aerdenhout, Bennebroek en Santpoort-Zuid.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zandvoort bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.zandvoort.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bentveld?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €775 voor 10-15 m2 tot zeker €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bentveld, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2116.

Plaats een reactie