Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heeten vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Heeten? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Heeten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-heeten-8111

Vloerverwarming laten leggen in Heeten

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, badkamer, toilet, gang, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, linoleum, laminaat, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Heeten eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Raalte en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Heeten

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is onderhevig aan diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In onderstaande opsomming check je meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heeten.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Heeten

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heeten

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heeten.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heeten variëren tussen de €950,00 tot €2500,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heeten (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€760 – €780
25 m2€950 – €1200€1025 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2900€2525 – €3250
60 – 65 m2€3825 – €4475€4150 – €4725
85 – 90 m2€5150 – €5725€5750 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heeten? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Mariënheem, Nieuw Heeten en Luttenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Raalte kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heeten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 10 m2 tot wel €6.250 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heeten, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8110, 8111.

Plaats een reactie