Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bakel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Bakel? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vertellen we je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Bakel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-bakel-5761

Vloerverwarming laten leggen in Bakel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Daardoor weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans zal een infrarood model ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, parket, laminaat, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bakel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Bakel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder bieden we aanvullende info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Bakel.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Bakel

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bakel

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bakel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bakel liggen rond de €1100,00 – €2275,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bakel (update maandag, 22 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€755 – €785
20 – 25 m2€850 – €1350€1000 – €1525
40 m2€2300 – €2775€2575 – €3225
65 – 70 m2€3825 – €4450€4000 – €4725
80 – 90 m2€5150 – €5650€5600 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bakel? Op deze pagina vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Neerkant, Milheeze en Liessel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Gemert-Bakel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Bakel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bakel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5760, 5761.

Plaats een reactie