Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ressen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Ressen? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vind je veel info over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Ressen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ressen-6684

Vloerverwarming laten leggen in Ressen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, PVC, tegels, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ressen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Ressen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ressen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, Technea, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ressen

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ressen

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ressen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ressen kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ressen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€770 – €810
25 m2€875 – €1225€975 – €1450
45 – 50 m2€2200 – €2800€2525 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4375€4200 – €4800
80 m2 +€5125 – €5800€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ressen? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oosterhout, Haalderen en Slijk-Ewijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Lingewaard bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ressen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het soort product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ressen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6684.

Plaats een reactie