Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Angeren vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Angeren? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform lees je uitgebreide informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Angeren!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-angeren-6687

Vloerverwarming laten leggen in Angeren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In dat geval weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, laminaat, PVC, tapijt, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Angeren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts regio Angeren

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In het volgende schema vertellen we informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Angeren.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Angeren

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Angeren

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Angeren.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Angeren variëren tussen de €1125,00 – €2075,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Angeren (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€775 – €805
20 – 25 m2€925 – €1300€1000 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2800€2575 – €3400
70 m2€3725 – €4450€4000 – €4750
85 – 90 m2€5100 – €5800€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna vind je stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Angeren? In het onderstaande overzicht delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Haalderen, Gendt en Ressen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Lingewaard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Angeren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.200 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Angeren, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6687.

Plaats een reactie