Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Huissen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Huissen? Het is een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts vertellen we je veel info over de populaire typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Huissen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-huissen-6851

Vloerverwarming laten leggen in Huissen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met een professional ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare systemen zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, linoleum, PVC, parket, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Huissen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming experts omgeving Huissen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna check je meer informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Huissen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Huissen

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Huissen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Huissen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een voordelige manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Huissen liggen rond de €1075,00 – €2300,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Huissen (update maandag, 22 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€760 – €795
25 m2€900 – €1200€1075 – €1625
45 m2€2350 – €2750€2550 – €3225
60 m2€3700 – €4350€4175 – €4825
80 m2 +€5250 – €5750€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Huissen? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ederveen, Oosterbeek en Lunteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lingewaard bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Huissen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Huissen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6850, 6851, 6852.

Plaats een reactie