Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bemmel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Bemmel? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bemmel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-bemmel-6681

Vloerverwarming laten leggen in Bemmel

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken, woonkamer, badkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tapijt, linoleum, vinyl, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Bemmel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Bemmel

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Bemmel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Bemmel

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Bemmel

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bemmel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bemmel variëren tussen de €1025,00 tot €2250,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bemmel (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€755 – €810
20 m2€850 – €1200€950 – €1550
40 – 45 m2€2275 – €2825€2625 – €3350
70 m2€3850 – €4450€4000 – €4825
90 m2 +€5200 – €5750€5725 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna check je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bemmel? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Slijk-Ewijk, Ressen en Homoet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Lingewaard bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bemmel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bemmel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6680, 6681.

Plaats een reactie