Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gendt vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Gendt? Dit is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bieden wij alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Gendt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-gendt-6691

Vloerverwarming laten leggen in Gendt

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zo weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tegels, parket, PVC, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gendt eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving Gendt

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets tref je meer details over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Gendt.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, Warmup, e-Heat, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Gendt

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gendt

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Gendt.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gendt komen uit tussen de €1200,00 – €2300,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende blok kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gendt (update zondag, 14 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€775 – €800
20 – 25 m2€825 – €1300€950 – €1500
50 m2€2350 – €2900€2675 – €3250
70 m2€3725 – €4450€4075 – €4900
80 – 90 m2€5100 – €5650€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok check je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gendt? In het onderstaande overzicht delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Doornenburg, Bennekom en Haalderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Lingewaard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor vergroenings installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Gendt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gendt, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6690, 6691.

Plaats een reactie