Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Rips vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in De Rips? Dit is een verwarmingstype die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je handige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Rips!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-de-rips-5764

Vloerverwarming laten leggen in De Rips

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, PVC, vinyl, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in De Rips zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij De Rips

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in De Rips.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in De Rips

Een elektrisch model werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in De Rips

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in De Rips.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Rips komen uit tussen de €1025,00 – €2175,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Rips (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€775 – €780
25 m2€900 – €1325€1125 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2775€2650 – €3350
65 – 70 m2€3700 – €4425€4150 – €4775
80 – 90 m2€5175 – €5675€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Rips? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bakel, Griendtsveen en Helenaveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Gemert-Bakel kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in De Rips?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Rips, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5764.

Plaats een reactie