Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Putte vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Putte? Dit is een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Putte!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-putte-4645

Vloerverwarming laten leggen in Putte

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In dat geval is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang, keuken, toilet. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, tegels, linoleum, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Putte eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Woensdrecht en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten regio Putte

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. Hieronder vertellen we aanvullende details over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Putte.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, WTH, Magnum, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Putte

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Putte

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Putte.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Putte schommelen tussen de €1250,00 – €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Putte (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€755 – €780
20 m2€900 – €1300€1100 – €1550
40 m2€2325 – €2850€2650 – €3350
60 m2€3800 – €4400€4175 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5650€5650 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna tref je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Putte? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Huijbergen, De Heen en Hoogerheide.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Woensdrecht is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.woensdrecht.nl). Voor vergroenings producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Putte?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het type systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Putte, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4645.

Plaats een reactie