Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ven-Zelderheide vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Ven-Zelderheide? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ven-Zelderheide!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ven-zelderheide-6599

Vloerverwarming laten leggen in Ven-Zelderheide

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, gang, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, PVC, vinyl, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Ven-Zelderheide zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Gennep en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten regio Ven-Zelderheide

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok check je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ven-Zelderheide.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ven-Zelderheide

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ven-Zelderheide

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ven-Zelderheide.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ven-Zelderheide liggen op gemiddeld €1225,00 – €2000,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ven-Zelderheide (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€900 – €1250€1150 – €1525
45 m2€2275 – €2875€2550 – €3350
60 m2€3800 – €4425€4175 – €4900
80 m2 +€5200 – €5800€5750 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ven-Zelderheide? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Milsbeek, Niftrik en Ottersum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Gennep is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gennep.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ven-Zelderheide?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ven-Zelderheide, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6599.

Plaats een reactie