Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gemert vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Gemert? Het is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site bekijk je handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gemert!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-gemert-5421

Vloerverwarming laten leggen in Gemert

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, tegels, vinyl, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gemert alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming vakmannen regio Gemert

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je nuttige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gemert.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Gemert

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Gemert

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Gemert.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gemert liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gemert (update vrijdag, 12 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€775 – €805
25 m2€825 – €1300€975 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2900€2550 – €3325
60 m2€3700 – €4400€4125 – €4800
85 m2 +€5150 – €5750€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde soorten werken minder goed. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna check je overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gemert? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Odiliapeel, Handel en Volkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Gemert-Bakel is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Gemert?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €850 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gemert, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5420, 5421, 5422.

Plaats een reactie