Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Mortel vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in De Mortel? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website vertellen we je uitgebreide informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in De Mortel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-de-mortel-5425

Vloerverwarming laten leggen in De Mortel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. In die situatie heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, tapijt, PVC, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Mortel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij De Mortel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In het volgende schema lees je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in De Mortel.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in De Mortel

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in De Mortel

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in De Mortel.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Mortel liggen rond de €1150,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door veel aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Mortel (update maandag, 22 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€770 – €810
25 m2€925 – €1200€1125 – €1475
40 m2€2225 – €2900€2500 – €3350
60 – 70 m2€3850 – €4450€4050 – €4775
90 m2 +€5175 – €5650€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Advies: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder lees je in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Mortel? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Handel, Venhorst en Gemert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gemert-Bakel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in De Mortel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Mortel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5425.

Plaats een reactie