Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Handel vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Handel? Het is een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal verstrekken we alles over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Handel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-handel-5423

Vloerverwarming laten leggen in Handel

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, tegels, tapijt, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Handel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Handel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Handel.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Warmup, WTH, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Handel

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Handel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Handel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Handel komen uit tussen de €1100,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Handel (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€775 – €780
20 – 25 m2€850 – €1275€975 – €1600
45 – 50 m2€2350 – €2775€2525 – €3225
60 m2€3750 – €4475€4025 – €4700
85 – 90 m2€5250 – €5700€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Tip: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Handel? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Zeeland, Elsendorp en Odiliapeel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gemert-Bakel kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Handel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Handel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5423.

Plaats een reactie