Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Milheeze vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Milheeze? Het is een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal check je handige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Milheeze!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-milheeze-5763

Vloerverwarming laten leggen in Milheeze

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, toilet, gang, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, parket, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Milheeze eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Milheeze

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vertellen we meer over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Milheeze.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, AWB, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Milheeze

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Milheeze

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Milheeze.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Milheeze kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €1925,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere aspecten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Milheeze (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€755 – €790
25 m2€825 – €1275€1150 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2800€2500 – €3400
70 m2€3750 – €4500€4025 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5775€5650 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna lees je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Milheeze? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Helenaveen, De Rips en Neerkant.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Gemert-Bakel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Milheeze?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type systeem, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Milheeze, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5763.

Plaats een reactie