Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kwintsheul vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Kwintsheul? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kwintsheul!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-kwintsheul-2295

Vloerverwarming laten leggen in Kwintsheul

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, keuken, woonkamer, badkamer, gang. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire systemen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, vinyl, parket, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kwintsheul zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Westland en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Kwintsheul

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In het volgende schema delen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kwintsheul.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Kwintsheul

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Kwintsheul

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kwintsheul.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een voordelige verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kwintsheul liggen op gemiddeld €1000,00 – €1875,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kwintsheul (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€765 – €785
25 m2€825 – €1325€975 – €1500
45 m2€2300 – €2850€2600 – €3350
70 m2€3800 – €4425€4075 – €4800
85 m2 +€5225 – €5675€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok bieden we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kwintsheul? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Voorburg, Hoogmade en Leidschendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Kwintsheul?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kwintsheul, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2295.

Plaats een reactie