Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elsendorp vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Elsendorp? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bekijk je nuttige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Elsendorp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-elsendorp-5424

Vloerverwarming laten leggen in Elsendorp

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. In die situatie heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, tegels, laminaat, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Elsendorp eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Elsendorp

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is onderhevig aan diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Elsendorp.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Elsendorp

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Elsendorp

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Elsendorp.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Elsendorp variëren tussen de €1100,00 tot €2425,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elsendorp (update maandag, 22 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€755 – €780
20 m2€875 – €1225€1125 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2850€2500 – €3400
60 m2€3800 – €4475€4150 – €4800
85 m2 +€5175 – €5775€5575 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bieden we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elsendorp? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Gemert, De Mortel en Zeeland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Gemert-Bakel ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Elsendorp?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elsendorp, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5424.

Plaats een reactie