Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westwoud vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Westwoud? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website ontdek je praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Westwoud!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-westwoud-1617

Vloerverwarming laten leggen in Westwoud

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Op die manier heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet, badkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Soms kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, tapijt, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Westwoud eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Drechterland en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Westwoud

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok lees je nuttige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Westwoud.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Westwoud

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Westwoud

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westwoud.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Westwoud liggen rond de €975,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westwoud (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€775 – €785
25 m2€925 – €1275€1100 – €1575
40 m2€2325 – €2825€2550 – €3300
60 m2€3800 – €4450€4150 – €4725
90 m2 +€5250 – €5750€5525 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder lees je een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westwoud? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Hoogkarspel, Andijk en Grootebroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Drechterland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Westwoud?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westwoud, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1617.

Plaats een reactie