Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sprang-Capelle vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Sprang-Capelle? Vloerverwarming betreft een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site lees je praktische informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Sprang-Capelle!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-sprang-capelle-5160

Vloerverwarming laten leggen in Sprang-Capelle

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Daardoor weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In veel situaties kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, linoleum, parket, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sprang-Capelle eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Waalwijk en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming specialisten regio Sprang-Capelle

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we meer uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sprang-Capelle.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, AWB, Intergas.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Danfoss0Sprang-Capelle

  Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een korte reactietijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Sprang-Capelle

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Sprang-Capelle.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sprang-Capelle komen uit tussen de €1050,00 – €2450,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door veel facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sprang-Capelle (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€765 – €780
25 m2€875 – €1200€1125 – €1525
45 m2€2350 – €2900€2575 – €3375
65 m2€3850 – €4400€4025 – €4850
85 m2 +€5100 – €5775€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sprang-Capelle? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Drunen, Raamsdonk en Riel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Waalwijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.waalwijk.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sprang-Capelle?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sprang-Capelle, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5144, 5160, 5161.

Plaats een reactie